Find kontaktperson til dine uopfordrede ansøgninger

 

Kære jobsøger.

Benytter du dig af dit netværk i din jobsøgning? Og sender du af og til uopfordrede ansøgninger? Hvis ja, giver jeg i denne artikel et bud på, hvordan du finder frem til den rette modtager af din ansøgning.

At sende en uopfordret ansøgning til en anonym mailboks som f.eks. job@, info@ eller HR@ fører desværre kun meget sjældent til yderligere dialog.

For at få succes i den del af din jobsøgning, som ligger ud over jobdatabasernes åbne stillinger, er det vigtigt at komme i dialog med de rette personer; din potentielt kommende leder eller – næsten lige så godt – nogle, der kan lede til ham/hende.

Brug en kombination af Jobindex Arkiv og LinkedIn

Til hjælpe dig til at finde frem til præcis den person, du skal have fat i, kan jeg anbefale en blanding af Jobindex’ arkivfunktion og LinkedIn som en af de allerbedste metoder. Og den vej igennem får du ovenikøbet af og til en ’døråbner’ med oveni – i form af en fælles forbindelse, som kan introducere dig.

4 lette trin til at finde din kontaktperson

Jobindex arkiv

1 – Først skal du identificere en virksomhed, du synes er interessant. Herefter går du ind på Jobindex, vælger ’Flere søgemuligheder’ øverst til højre i billedet og herefter ’Arkiv’ under opslagsdato.

søgekriterier Jobindex arkiv

2 – Du angiver nu et datointerval for din søgning, f.eks. 1-2 år tilbage i tiden samt navnet på den virksomhed, du er interesseret i. Hvis du har særlige søgeord/titler, du leder efter, f.eks. ingeniør, projektleder, laborant eller lignende, skal du selvfølgelig tilføje disse i søgefeltet, så du får mere relevante opslag at kigge på.

3 – Tryk ’Søg’, og du får nu en liste med alle de stillinger, virksomheden har opslået med dine valgte søgeord i den angivne periode.

4 – Når du har fundet en stillingsannonce med et job, som ligner et, du selv ville have søgt på, er der ca. 85% chance for, at du i opslaget kan finde både navn og kontaktdata på den ansættende leder. Dvs. den person, der måske kan blive din kommende leder, og som derfor er den kontaktperson, du skal have fat i.

Find nu din kontaktperson på LinkedIn

Nu, hvor du har navnet på din kontaktperson, kan du finde vedkommende på LinkedIn. Her får du en masse information, du kan bruge i din kommende dialog: Hvor længe har vedkommende været i jobbet/virksomheden, hvor har han/hun arbejdet tidligere, måske en uddybende beskrivelse af vedkommendes opgaver og – sidst, men absolut ikke mindst! – har I fælles connections, som kan introducere dig, inden du tager kontakt?

Hvis du er så heldig at have den mulighed, er det ofte det, der kan betyde forskellen mellem succes og fiasko. Hvis en fælles bekendt på forhånd har ringet og fortalt, at du vil tage kontakt, og har bedt kontaktpersonen om at tage pænt imod dig, så er der næsten garanti for et kaffemøde eller som minimum en god snak i telefonen efterfulgt af en uopfordret ansøgning.

Kaffemøder og hvordan du får dem, kan du læse mere om i én af mine tidligere artikler: https://counsl.dk/kaffemoeder-hvorfor-og-hvordan/