Lider du af Information Overload? Så er den gode nyhed, at LinkedIn nu giver dig endnu bedre mulighed for at optimere dit nyhedsfeed ved bl.a. at kunne frasortere uønsket indhold.
I denne artikel vil jeg gøre dig lidt klogere på, hvordan du kan rydde op i dit nyhedsfeed, så du primært ser de ting, der interesserer dig.
Vi bliver dagligt bombarderet af nyheder fra alle sider, og begrebet ’Information Overload’ bliver i tiltagende grad relevant at forholde sig til.
Begrebet stammer fra en bog af sociologen Bertram Gross tilbage fra 1964. I vores fragmenterede virkelighed anno 2021 er de mange sociale medier med til at understøtte en følelse af afmagt og en fornemmelse af, at tingene sker alt for hurtigt til, at man som individ har mulighed for at følge med.
Alle, som har en holdning, kan give deres besyv med. Og alle ytrede meninger har som udgangspunkt lige stor værdi, fordi de sociale medier intet filter har. Det vil sige, at hvem som helst kan sige hvad som helst, og det er op til dig at udøve den nødvendige kildekritik og faktatjekke de mange udsagn, dit nyhedsfeed flyder over med.
Et af de gode eksempler er Covid-19 pandemien, som også her på LinkedIn fylder (alt for!) meget i nyhedsfeedet. Et utal af mere eller mindre selvbestaltede eksperter deler statistikker og artikler i et væk. Ofte selvmodsigende og bygget på halve sandheder. Og lige så ofte ’nyheder’, som er flere uger gamle og dermed i sagens natur ubrugelige, da situationen udvikler sig så hurtigt i nye retninger.
Sådan rydder du op
Hvad kan man så stille op som enkeltperson, der gerne vil følge med, men måske ikke har behov for at høre ALT, og i særdeleshed ikke ting, som enten er faktuelt forkerte, forældede eller sågar endda designede til at opildne stemninger, som udelukkende har til formål at få skribenten til at fremstå positivt – uanset sandhedsværdien?
Fortvivl ej! LinkedIn har for nylig givet dig muligheden for at sortere endnu mere i dit nyhedsfeed, end det tidligere var muligt.
Det har altid været muligt at ’mute’ personer i dit eget netværk, som du af forskellige årsager ikke længere havde lyst til at lytte til, men stadig gerne ville bevare i dit netværk. Men nu har du fået endnu en mulighed for at holde dit feed interessant, relevant og fri for ubrugelige indlæg: Du kan nu også vælge at ’mute’ personer, som ikke er dine egne netværkskontakter.
Lad os tage et konkret eksempel: Én af dine gode kontakter, som generelt deler godt og relevant indhold, er blevet smittet med Covid-19 panikken, og deler en lind strøm af andres artikler og indlæg om emnet. Desværre uden nogen form for kildekritik. Dvs. at du som hans netværkskontakt bliver bombarderet med nyheder, som kun af og til er relevante, men alt for ofte forældede, faktuelt forkerte eller bare lidt for meget ’sølvpapirshat’… Særligt deler han indhold fra én speciel kilde, som du godt kunne være foruden.
Du vil gerne fortsat se indhold fra din gode netværkskontakt, og har derfor ikke lyst til at mute ham. Men tænk, hvis du kunne slippe for at se lige præcis det indhold, han deler fra den særlige kilde nævnt ovenfor?!
Det kan du nu: Tryk på de tre små prikker øverst til højre i det delte indlæg, og vælg ’Mute’ (+ navn på kilden, du gerne vil undgå indhold fra). Vupti! Du får nu ikke længere indlæg fra netop denne person at se i dit nyhedsfeed, og kan samtidig bevare den gode relation til din egen netværkskontakt.
Risikoen ved denne nye mulighed er selvfølgelig, at vores nyhedsfeeds kommer til at blive små ekkokamre, hvor vi kun hører det, vi gerne vil høre. Min anbefaling er derfor at bruge den nye mute-mulighed med varsomhed, og kun når du er helt sikker på, at du virkelig ikke ønsker at høre mere fra netop denne udvalgte person.